Vereniging Badminton Oefenmeesters voor trainers

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (V.B.O.) is opgericht in 1971 door een aantal enthousiaste trainers, met het doel hun kennis en vaardigheden te delen en te verbeteren. De V.B.O. is een vereniging die bestaat uit vrijwilligers met een badminton trainers diploma, die veel passie voor de badmintonsport hebben.

Onze Missie

VBO

De V.B.O. wil de leden en aankomende sportleiders binnen Nederland en daarbuiten de mogelijkheid bieden om zich, ieder met zijn/haar eigen plafond, verder te ontwikkelen, door het delen en vergaren van kennis en kunde. Aldus een positieve bijdrage leverend aan het trainersbouwwerk in Nederland en daarbuiten.

De V.B.O. is de aanjager op het gebied van badminton specifieke deskundigheidsbevordering in Nederland en daarbuiten. De V.B.O. tracht dit zo stimulerend mogelijk te doen, door aansprekende topdocenten te selecteren, die met veel enthousiasme de nieuwe ontwikkelingen of vaardigheden doceren. Hierbij rekening houdend met de diverse opleidingsniveaus en fysieke mogelijkheden.

De V.B.O. draagt haar missie uit voor alle gediplomeerde badminton trainers in zowel Nederland als in BelgiŽ. De V.B.O. bestaat uit meer dan 375 actieve badmintontrainers. Samen met onze leden willen we ons doel bereiken door het organiseren van:

  • Licentiewaardige Badminton bijscholingen.
  • Een licentiewaardige bijscholing over een specifiek onderwerp wordt door een geselecteerde topdocent gedurende ťťn dag behandeld. De docent zal zowel de theoretische als praktische aspecten behandelen waarbij veel werkvormen op de baan zullen worden toegepast. De dag is geheel verzorgd, inclusief lunch en drinken. Na afloop van de bijscholing krijgt de deelnemer een DVD met de presentatie van de docent en de bijbehorende beelden thuis gestuurd.

  • DVD.
  • Tijdens de bijscholing is de WTZ aanwezig met hoogwaardige apparatuur om alle informatie zo goed mogelijk te registreren. Voor niet aanwezige leden zijn deze DVDí s later verkrijgbaar bij de TOKO.

  • Technisch Bulletin (TB)
  • Het TB is het orgaan van de V.B.O. waarmee ze haar leden informeert over zowel huishoudelijke zaken als van de badminton technische ontwikkelingen. De leden kunnen hun inbreng hebben in de stukken die worden gepubliceerd.De V.B.O. heeft een passie voor badminton.