• V.B.O.

  In het jaar 1969 kwamen een aantal door de NBB opgeleide trainers op het idee een vereniging voor trainers op te richten. Dat de grondleggers behoefte voelde aan een trainersvereniging, lag voornamelijk aan het feit, dat in de beginjaren van de trainersopleidingen er geen gelegenheid bestond, om met geestverwanten tot het uitwisselen van ideeën te komen

 • Bijscholingen

  De V.B.O. is verantwoordelijk voor het organiseren van licentie en niet licentie waardige bijscholingen voor badminton-trainers. Het organiseren van deze bijscholingen is dan ook de belangrijkste activiteit van de V.B.O.. Op de bijscholing pagina kunt u zien welke bijscholngen waar gehouden worden. Iedere badminton trainer mag deelnemen aan deze bijscholingen.

 • TB

  Het Technische Bulletin is het enige blad voor badmintontrainers met informatie over het trainers vak. Minimaal 4 keer per jaar valt dit blad in de bus bij alle V.B.O. leden.

 • TOKO

  De V.B.O. heeft een webwinkel, die aanwezig is op de badminton bijscholingen. De Toko verkoopt in hoofdzaak zelf ontwikkelde video opnamen als DVD en handouts van bijscholingen voor badminton trainers. Er zijn ook nog wat ander badmintonartikelen te koop zoals Sporttimer en verscheidene boeken over badminton. Deze badmintonartikelen zijn te verkrijgen in de Toko en tijdens de bijscholingen

 • Badmintontrainers

  U kunt op woonplaats zoeken naar een badminton trainer in uw buurt. Deze gegevens van badmintontrainers dienen alleen gebruikt te worden voor het benaderen van deze trainers om trainingen te geven bij Badminton verenigingen.

Nieuws

 

Geef uzelf een leuk cadeau

Word lid van de V.B.O.! Door lid te worden van de V.B.O. blijft u als badmintontrainer op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de badmintonsport.

word lid !

 

 

Foto Album
 

 

 

video editor

Tijdens de bijscholing worden video opnames gemaakt. Deze opnames worden na de bijscholing bewerkt door een video editor en tot een mooi product samengesteld om daarna te worden gedistribueerd aan onze leden.

We zijn op zoek naar een iemand die deze functie zou willen uitvoeren. (voor meer informatie over de inhoud van de werkzaamheden neem contact op via )

We zullen de video opnames zoveel mogelijk blijven uitvoeren tijdens de bijscholingen en bewaren. Zodra er vrijwilligers gevonden zijn voor de functie video editor kunnen we de opgeslagen video's omzetten voor onze leden.

Badminton Techniek licentiewaardig voor SL2_B en SL3_B.

Bijscholing Badminton Techniek op zondag 2 april is licentiewaardig voor SL2_B en SL3_B.

Docent Eric Martherus zal ingaan op, de techniek behorende bij de badminton slagen en het badminton voetenwerk. Ook een doel van deze dag is het verbeteren van de eigen vaardigheid, voordoen van een techniek en aangeeftechnieken.

U kunt zich inschrijven voor deze bijscholing via de volgende link Badminton Techniek

De ORO/DGI Online vakopleiding voor badminton coaches

Om een goede badminton trainer te zijn/worden is een vak apart. Er zijn maar weinig sporten die zo complex zijn als het onze; je moet van heel veel markten thuis zijn en je moet daarnaast ook nog eens de nodig technieken zelf in huis hebben.

Bijna alle trainers beheersen 1 of (soms) meerdere aspecten van het training geven en worden gaandeweg beter of zelfs specialist op onderdelen. Er zijn er echter maar heel weinig die alle onderdelen voldoende onder de knie hebben om zich een totaal beeld te vormen. De bedoeling van deze Online trainers opleiding is om trainers meer bewust te maken van het trainersvak in zijn geheel; we gaan een rode draad aanbrengen in je manier van denken over de ontwikkeling van je spelers, de sport en jezelf. Technieken, tactieken, materiaal en manier van trainen veranderen van tijd tot tijd, de manier van denken als elite trainer is een fundament waar je verder op kan bouwen als dingen rondom je heen veranderen en stelt je in staat je snel aan te passen.

Veruit de meeste opleidingen staan beschreven in les materiaal dat over een groot aantal jaren is gezameld, daarna verwerkt tot les materiaal en dat materiaal word vervolgens jarenlang gebruikt voor het onderwijzen van nieuwe trainers. Wij kijken naar nieuwe trends en verwerken die direct in de trainers opleiding, wij kijken veel minder naar het verleden en hebben de focus op hoe onze sport zich waarschijnlijk zal gaan ontwikkelen.

We noemen deze methode de "vak" opleiding, want dat is wat dat de lading het best dekt.

Waarom On Line? We willen meer trainers bereiken dan dat we op dit moment doen; trainers moeten 3 weken vrij nemen om in Denemarken de opleiding te volgen. De opleiding bevat zoveel informatie dat het een "shock" tot gevolg heeft die we nagenoeg bij elke trainer meemaken. Met een Online opleiding hopen we de trainers beter voor te bereiden op het werken met het nieuwe materiaal en de tijd te verkorten dat een trainer in Denemarken moet zijn voor het behalen van het diploma. De Online opleiding word gedaan met persoonlijke begeleiding; je werkt samen met de docent in jouw eigen studietempo. Er staat ook geen tijd voor over hoe snel het gedaan moet worden.

Voor meer informatie: rondanielsoro@gmail.com

Sponsor Special

Dankzij een samenwerkingsverband met YONEX kunnen V.B.O. leden profiteren van hoge kortingen op producten van dit vooraanstaande Japanse merk. YONEX is al jaren lang marktleider binnen de badmintonsport en produceert producten van hoogwaardige kwaliteit.

Binnen de vereniging zijn de trainers vaak het best zichtbaar en het aanspreekpunt voor de spelers. Daarom wil YONEX in samenwerking met de V.B.O. graag iets extras bieden aan de belangrijkste personen van de clubs, de trainers.

We hebben vijf pakketten zorgvuldig samengesteld met mooie artikelen. Elk pakket bevat in ieder geval een polo of shirt welke stijlvol zal worden bedrukt met het V.B.O. logo. Op deze manier bieden wij de kans om een ieder tiptop verzorgd de sporthal binnen te stappen. Eventuele aanvullingen op het pakket kunnen ook voor scherpe prijzen aangeschaft worden. Bekijk hiervoor de bijgevoegde V.B.O. prijslijst met meer YONEX artikelen.

Bestellingen kunnen geplaatst worden via

De vijf verschillende pakketten en een V.B.O. prijslijst vind u hier downloaden

Sponsor Special Yonex

Heeft u vragen over de sponsor pakketen, neem dan contact op met

Unieke Indonesische badminton bijscholing 2017

Voor het eerst in het bestaan van de VBO wordt door een aantal VBO-leden, in samenwerking met de stichting Bersama, een zeer speciale bijscholing georganiseerd. Deze bijscholing is nog niet eerder georganiseerd en is juist daarom een hele bijzondere scholing. Trainers nemen kennis van hoe in Indonesiƫ training wordt gegeven in de ruimste zin des woord. Bij verschillende vooraanstaande Indonesische clubs wordt cursus gevolgd onder leiding van Eric Martherus. Eric is goed ingevoerd op dit gebied en heeft in het verleden al veel kennis en ervaring daar opgedaan.

Vooraf worden een tweetal voorbijeenkomsten georganiseerd en na afloop een dag uitgetrokken voor evaluatie.

Op 13 april 2017 is het vertrek naar Indonesie en bij terugkeer, met een certificaat van de gevolgde Indonesische trainersopleiding, op 7 mei 2017. In het totaal 25 dagen. Ook bestaat de mogelijkheid tegen extra kosten langer te verblijven.

Naast het volgen van de cursus is ook ruimte ingepland om het land en attracties te bezoeken. Ook uniek is dat partners/vrienden/vriendinnen mee kunnen. Zij krijgen een apart toeristisch programma.

Tot op heden worden de kosten voor VBO-leden geschat op € 2.500 en voor de partners e.d. € 2.300, -

Kosten voor niet VBO-leden wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Uiteraard liggen deze wel hoger. Wellicht juist een overweging om lid te worden van de VBO . Lid worden van de VBO kan, wanneer u beschikt over de juiste trainersdiplomas. De gehele organisatie is in handen van Eric Martherus (projectleider en docent), Wim Knaap, Bill Boshoven, Bert Wouda (Bersama), Frans Rademaker (Bersama), Hans Macare en Hans van Ham. Een door ervaring gelouterde groep trainers.

Op de komende bijscholingen zal voorlichting worden gegeven.

Laat deze unieke kans u niet voorbijgaan! Op de site van de VBO vindt u een reisbeschrijving!

Voor inschrijvingen en/of informatie eric.martherus@gmail.com

De groep Indonesische opleiding.Bijscholingen

De V.B.O. vindt het van het grootste belang, dat trainers up to date blijven en we zullen het volgen van bijscholingen blijven stimuleren. Hieronder wordt het programma voor komende periode getoond.