Afscheid Hans

Namens de VBO willen wij Hans in het daglicht stellen wat hij voor de VBO heeft betekend.

Hans had vele passies, zoals het reizen naar Indonesië, badminton; waaronder het training geven, scheidsrechter en ook lijnrechter zijn, en natuurlijk hoorde ook de VBO daarbij. De VBO was een deel van zijn leven. Hans was al ruim 30 jaar lid van de VBO en droeg de VBO een warm hart toe.  Door zijn warme en vriendelijke uitstraling was hij een zeer geliefde VBO’er.

Enkele jaren terug hadden wij géén voorzitter. Uit het niets stelde Hans zich kandidaat voor het voorzitterschap. Hoe hij zich kandidaat gesteld heeft is weer een apart verhaal. Tijdens de Algemene Vergadering van de VBO was Hans ingedut. Dat gebeurde wel eens meer, zo kennen wij Hans. Daar had niemand moeite dat was gewoon onze Hans. Bij het agendapunt “Nieuwe voorzitter” lette hij even niet op waarop Hans van Ham reageerde met “Hans je moet je handopsteken”. Hans schrok wakker en getrouw stak Hans op commando direct zijn hand op en was voordat hij het wist en het echte besefte opeens de nieuwe Voorzitter van de VBO geworden. Deze taak heeft bij toch voortvarend op zich genomen.

Na na enkele jaren vond hij het tijd werd dat een ander het voorzitterschap op zich zou moeten nemen. Dat betekende niet dat hij de VBO ging verlaten. Hans bleef zich inzetten voor de VBO, maar nu in de rol als voorzitter WTZ. Later weer als lid van de WTZ. Daar waar nodig was ….. zorgde hij voor rust. Mede door zijn vele contacten, waaronder ook met Badminton Nederland en alle andere ingangen heeft Hans menig deur weten te openen.

Dankzij de vele contacten heeft hij en met enige trots alle bijscholingen voor 2020 oppoten gezet. Ik kan u zeggen dat hij daar in de afgelopen weken heel veel tijd in heeft gestoken en met succes. Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat de inbreng van Hans medebepalend is geweest voor gezicht binnen maar ook naar buiten van de VBO. Ook de verdere ontwikkelingen en de plannen binnen de VBO mogen op zijn conto worden bijgeschreven.

Hans zal binnen de VBO niet makkelijk vervangen kunnen worden door iemand met dezelfde kwaliteiten en kaliber. Het is dan ook voor de VBO en zijn vele VBO-collega-trainers een groot gemis dat hij er niet meer is. Het is nog steeds niet te bevatten dat hij er niet meer is. In onze VBO-gedachte is en blijft Hans voor ons altijd HET lid van de VBO en is Hans erg dankbaar voor al zijn inzet van de afgelopen jaren.

Bedankt Hans je blijft altijd in ons hart en we gaan je nooit vergeten.