Bijscholing “badminton in Indonesië” licentiewaardig voor alle niveaus

Zoals u ongetwijfeld weet wordt op 2 december 2017 in de sporthal “De Lindenhof” (Rijneiland 6, 3984 MA Odijk) een speciale bijscholing gegeven over badminton in Indonesië.

Na overleg met de Nederlandse Badmintonbond hebben wij akkoord gekregen dat deze bijscholing licentiewaardig is bevonden voor alle niveaus (SL2B, SL3B, SL4B en voor C-trainers).

Ter informatie over deze bijscholing:

  1. Onder auspiciën van Eric Martherus is in de maand april/mei 2017 een aantal (12) Nederlandse trainers vertrokken naar Indonesië voor een Indonesische badmintonscholing. De trainers hebben kennis gemaakt met hoe “Indonesië omgaat met badminton”. De cultuur en de beleving van het badminton in Indonesië werd beleefd door bezoeken aan clubs, academies en de nationale selectie. Tijdens de rondreis over Java, zijn er 6 bijscholingen gegeven. Inhoudelijk werden de bezoeken aan de clubs voorbereid en geëvalueerd tijdens de reis. Tijdens deze scholing hebben de deelnemers indrukken opgedaan hoe Indonesiërs met hun sport omgaan. Door de gesprekken met de trainers aldaar en de eigen indrukken is een beeld gevormd van de bezochte trainingscentra.
  2. De organisatie van deze Indonesische badmintonscholing willen hun bevindingen uitdragen middels deze bijscholing.
  3. Tijdens deze bijscholing op 2 december zal worden toegelicht (ondersteund met video-opnames, foto’s en verslagen) over de aanpak van de PBSI en de trainingscentra aan de hand van de notaties, bevindingen en zal worden verteld wat de visie is welke Indonesië uitdraagt wat badminton betreft. De beschrijving van de trainingscentra zal worden ondersteund door video opnames en foto’s.
  4. De volgende trainingscentra zijn bezocht : PBSI, BM77, PB Mutiara Bandung, Yogya trainingscentra, Djarum Kudus, Suryanaga Soerabaya en het trainingscentrum Sony Dwi Koncoro.
  5. Ook zal in de pauze een video vertoond worden van een shuttlefabriek in Soerabaya.
  6. In de middag zullen er trainingsvormen live vertoond worden die wij daar gezien hebben.

Alles bij elkaar mogen wij ons prijzen dat wij nu eindelijk een volledige licentiewaardige bijscholing kunnen organiseren voor alle niveaus. Des te meer een reden om zich voor deze bijscholing  aan te melden.

Het maximale aantal is nog niet vastgesteld. Wel willen wij niet VBO-leden ook uitnodigen, deze betalen €100,- en u betaalt als VBO-lid € 30,–. Wel is bepaald bij overtekening dat onze leden voorgaan.

U kunt zich via onze website aanmelden voor deze bijscholing. Voor het aanmelden eerst inloggen i.v.m. uw lidmaatschapsprijs.

https://www.vbo-trainer.nl/product/badminton-in-indonesie/

 

 

Wim Knaap

Secretaris

Leave a Reply