Dag twee VBO opleiding “Badminton specialist”

Deze dag werd begonnen met zoals gebruikelijk een vragen rondje en daarna gelijk de nieuwe opdrachten.

  • Concept van Ron Daniels over Tijd en ruimte op de badmintonbaan. Kun je dit begrip naar aanleiding van deze blog beschrijven in eigen woorden. (https://rondanielsoro.reislogger.nl/ruimte-tijd.374281 )
  • In de backhand verdediging, wat bepaald of je links of rechts uitstapt.
  • 1 of 2 focuspunten, die je echt verbetert wilt hebben.

 

De eigenvaardigheidstraining speelde zich af op de back-hand side van de trainers. Zelf ondervinden en dit samen bespreken is een belangrijk concept van deze opleiding. En het leek zo’n simpele oefening, backhand netdrop, steek, onderscheppingsslag, schijnslagen, maar door gedetailleerd over de techniek te praten en deze uit te voeren, ondervonden de trainers zelf wat er gebeurde met techniek en voetenwerk.

De volgende oefening werd gezamenlijk besproken. Dit was een halve vlinder oefening, maar de vraag was: “wat gebeurt er of wat verandert er als je de drop speelt naar de middenlijn of als je de drop speelt naar de tramrails?”.

In de middagsessie werden de trainers getest op techniek. Als een trainer tegen een speler riep: “wissel de lob af tussen vlak en met een hoge lob”. Dan was de vraag meteen van de docenten: “en wat voor gevolgen heeft deze aanpassing allemaal ”.

Aan het eind van de cursusdag hield iedereen een positief gevoel over.

Leave a Reply