You are currently viewing Erelid Hans van Praag overleden

Erelid Hans van Praag overleden

Op zondag 30 september 2018 is Hans van Praag overleden.

Hans is 87 jaar geworden en was oud bestuurslid / ere-lid van het V.B.O. van het eerste uur. Tevens was Hans docent van de N.B.B. en mede auteur van een van de eerste opleidingsboeken Badminton 1 en 2. (Leerstof oefenmeester auteurs: Han Nakken, Hans van Praag. Rob von Barnau Sijthof, uitgebracht door “de Vrieseborch Haarlem” 1e druk 1974.) Naast de V.B.O was Hans ook bestuurslid geweest bij de N.B.B, thans Badminton Nederland.

Hans was een veelzijdig mens met veel interesse in de sport. Hij was onder ander mede initiatiefnemer van het oprichten van een bond voor plankzeilen(windsurfen) thans ondergebracht bij de watersportbond. Zijn vrouw Lenie van Praag was in haar tijd een coryfee bij het plankzeilen.

Hans was ook nauw betrokken bij het opzetten van de cursus betaald voetbal coach en was ook in dienst bij de K.N.V.B als opleidingsdocent met de vakken management en pedagogie. Toptrainers als Louise van Gaal, Guus Hidding, en vele ander bekende voetbal coaches hebben zijn lessen gevolgd.

Hans van Praag en Lenie waren als vrijwilligers sociaal betrokken bij het vluchtelingenwerk in Didam en omgeving.

De badmintonsport heeft in Hans van Praag een groot sportman verloren.

Leave a Reply