You are currently viewing Internationaal Top Badminton aan je voeten

Internationaal Top Badminton aan je voeten

Tijdens de “YONEX Dutch Junior International” werden wij als trainers geconfronteerd met een zeer hoog badminton niveau vooral afkomstig uit de Aziatische landen. Wat een fantastische badminton geweld, een toernooi waar de internationale wereld top van de jeugd aanwezig was en ons wakker heeft geschud.

Tijdens de V.B.O. bijscholing heeft de Franse bondscoach ons een inzage gegeven over hun opzet en beleid ten aanzien van talentontwikkeling. Het opstellen en uitvoeren van dit beleid t.a.v. Talentontwikkeling is 12 jaar geleden begonnen. De Franzen mogen trots zijn hun talenten, die ver komen tijdens dit jeugdtoernooi.

Volgend jaar zal de V.B.O. weer aanwezig zijn op de “YONEX Dutch Junior International” en als je de kans hebt als badminton liefhebber, probeer dan zoveel mogelijk dagen naar dit toernooi te gaan.  Mocht je de aankomende  jeugd wereldtop graag willen zien, dan is er nog een kans in Berlijn https://german-junior.de/ . Mocht je interesse hebben in dit toernooi en collega trainers uit Nederland willen ontmoeten neem dan contact op met Eric Martherus.

Helaas kan ik niet naar Berlijn, maar ga ik met een groep naar Mülheim  de “German Open” http://www.german-open-badminton.de . Speciaal om Lin Dan te zien, maar ook om ontwikkelingen in de Gemengd dubbel te volgen. Waar staan wij internationaal in de Gemengd dubbel, wat zijn de tactieken en technieken die gebruikt worden op internationaal niveau.

Natuurlijk is het mooi om deze ontwikkelingen bij de top van de wereld te zien en te volgen, maar de meeste zullen geen internationale topspelers trainen. Ook terugkijkend naar het hoogstaande niveau van de internationale jeugd bij de “YONEX Dutch Junior International” in Haarlem in de Duinwijk hal. Dan kunnen we niet anders dan de conclusie trekken:  als trainers moeten wij alle niveaus gaan verbeteren en met name de spelers van de toekomst. Alle niveaus behoeven aandacht, van onderaan tot aan onze top.

Dit makkelijker gezegd dan gedaan, want wat moet je nu verbeteren en hoe moet je verbeteren. Om jezelf als trainer hierop voor te bereiden, zou je bijvoorbeeld naar de bijscholing “Gemengd dubbel anno 2018” van Jorrit de Ruiter gaan, welke door de V.B.O. is georganiseerd op 21 april 2018.

Meer informatie over deze bijscholing :  https://www.vbo-trainer.nl/product/bijscholing-gemengd-dubbel/

 

 

Leave a Reply