Online cursus “De techniek achter tactiek”

Momenteel hebben we allemaal te maken met het Corona-virus, waardoor we als trainers en sporters  niet in de hal kunnen zijn. Als V.B.O. zijn we gaan nadenken hoe we op een andere manier ons dienstbaar kunnen maken voor jullie als leden. Mede door inspraak van warme contacten binnen de V.B.O. zijn we uitgekomen op een ONLINE cursus. Aangezien we hier verder geen ervaring in hebben en geïnteresseerden wel een goed product willen aanbieden waar we achterstaan, is besloten met een groepje van 6 trainers een pilot te starten, deze gaat aanstaande zaterdag van start.

De online cursus heet: De techniek achter tactiek.

Het onderwerp tactiek is lastig om in een normale bijscholing te organiseren, tactiek is complex en een van de moeilijkste onderdelen van onze sport. We zijn van mening dat we dit beter in een wat meer persoonlijke bijscholing kunnen organiseren.

We gaan de online cursus aanbieden met een frequentie van 1 x per week  gedurende 5 weken. Daarnaast krijgt de cursist opdrachten (door middel van analyses) die binnen een aantal dagen worden gestuurd naar de docent. Deze gaat de opdrachten persoonlijk bespreken via de mail met de deelnemers en 1x per week hebben we een “samen zijn ”online, waar we nog een en ander gaan na- en voorbespreken. De doelstelling van deze cursus is: Inzicht krijgen in de manier waarop je kunt denken over onze sport en dat je met deze andere gedachtwijze jezelf kunt ontwikkelen als trainer en/of speler.

Leave a Reply