You are currently viewing Welke trainer in Nederland, inspireert jou ?

Welke trainer in Nederland, inspireert jou ?

We zaten heerlijk op het terras in het zonnetje en op de achtergrond klonk de rauwe stem van Bruce Springsteen. Vervolgens werd me een vraag gesteld, waar ik even over na moest denken. Deze vraag was “Welke trainer in Nederland inspireert jou ?”. Ik werd stil en dacht na, het was niet direct deze vraag die mij bezig hield, maar vooral de vraag erachter.

Kan je als trainer spelers inspireren, als je zelf lang opzoek moet naar je eigen inspiratiebron. Of is het niet de trainer die inspiratie geeft, maar de speler die de trainer inspiratie geeft. Je zou als speler moeten denken als een trainer en wij trainers moeten onze spelers hierbij helpen. Volgens Ron draait het om de volgende vraag : Als speler kan je badminton spelen en snap je badminton, maar de grote vraag is, begrijp je het ?

Zoals hij het benoemde “Het Bassie en Adriaan effect” : Ik snap het wel, maar begrijp het niet !  Door een paar simpele vragen begreep ik, dat ik badminton snap, maar het badminton begrijpen dat was eigenlijk de vraag.

De vakantie staat voor de deur, vele actieve badmintonners zullen naar badmintonkampen gaan om in de zomer bezig te zijn met hun favoriete sport. Dit alles is een zeer goede ontwikkeling voor de badmintonsport in Nederland.

Ik wil Ron en Huynh bedanken voor het delen van hun kennis en hoop dat iedereen straks roept:

Ik snap badminton en ik begrijp badminton ook.

 

 

Leave a Reply