You are currently viewing De eerste bijscholing met een kijk naar de Badminton World Federation

De eerste bijscholing met een kijk naar de Badminton World Federation

Wat is de BWF en waarom is het belangrijk voor ons als badmintontrainers.

De Badminton World Federation (BWF) is het wereldbesturende orgaan voor badminton erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC): 

  • Het BWF reguleert, promoot, ontwikkelt en populariseert de sport wereldwijd en organiseert inspirerende wereldevenementen.”
  • Badminton tot een toonaangevende mondiale sport maken die voor iedereen toegankelijk is elk kind een kans geven om voor het leven te spelen.”

 Doel BWF voor Badmintoncoaches

“Het doel van BWF is om goed geïnformeerde, goed opgeleide en getalenteerde coaches te hebben tijdens het badminton-systeem. Om dit doel te bereiken, heeft het BWF een reeks gratis coachinghulpbronnen en trainingscursussen ontwikkeld, die nationale badmintonbonden kunnen gebruiken.” 

Niet alleen de nationale badmintonbond kan deze informatie gebruiken, maar vooral wij als trainers moeten deze informatie tot ons nemen. BWF heeft bijvoorbeeld Shuttle time ontwikkeld, video’s online geplaatst en ook verzorgd BWF opleidingen.

Shuttle time app

Deze kun je downloaden op je smartphone. Wat kun je hierin onder andere vinden:

  • Lessenoverzicht
  • Scorebord
  • Tactiekbord

Websites

Op de volgende websites vind je meer informatie over BWF:

Wat kunnen we leren over de kennis en kunde van BWF en haar docenten…

Binnenkort, 17 maart 2018, krijgen we een eerste bijscholing met een kijk naar de BWF.( zie de volgende link : Hoe maak je een leuke training…)

Leave a Reply