Je bekijkt nu Waar komt de naam Badminton vandaan, wat is de betekenis van badminton?

Waar komt de naam Badminton vandaan, wat is de betekenis van badminton?

VBO trainerDe naam Badminton stamt af van landgoed Badminton in Engeland. Dit landgoed was van de Hertog van Beaufort. Dit landgoed lag in de plaats Gloucestershire, een graafschap in de Engelse regio South West England.

De geschiedenis van Badminton

Het Badminton spel werd in de eerste eeuw voor het eerst gespeeld. De Chinezen waren er het eerst bekendst mee. Dit spel was erg populair in China. Het was een simpele sport en dat maakte dit spel voor iedereen jong en oud toegankelijk. Dit maakte het spel bij de lokale bevolking populair. Het spel Badminton werd ook veel gespeeld in India. Het heette daar echter geen Badminton maar Poona. Er is ook een stad in India dat Poona heet.

Ook kinderen in Engeland speelden veel het spel Badminton, in de zestiende eeuw. In de zeventiende eeuw verspreidde het spel zich over andere Europese landen. Binnen deze Europese landen werd het spel door de rijke mensen gespeeld. In de achttiende eeuw verspreidde het Badminton zich naar de kolonie Amerika. Amerika was namelijk een kolonie van verschillende Europese landen.

Het spel Badminton werd pas echt bekend toen Engelse officieren het spel vanuit India naar Engeland meenamen in 1873. India was namelijk een kolonie van Engeland en Engelse officieren verbleven veel in India. In deze periode werden de regels van het spel voor het eerst ook in een boek opgenomen. Dit gebeurde in 1877. Het boek werd geschreven door Kolonel H.O.     

Badminton bonden en verenigingen

Een wereldorganisatie dat de belangen van Badmintonspelers vertegenwoordigt is het IBF. De afkorting IBF staat voor Internationale Badminton Federatie. Deze organisatie werd opgericht in 1934. De hoofdtaken van de organisatie IBF zijn er voor zorgen dat de spelregels worden nageleefd en het organiseren van wereldkampionschappen.

In Nederland werd op 15 november 1931 de Badminton Bond opgericht. Dit gebeurde in Noordwijk. De Badminton Bodn werd het snelst groeiende sportbond van Nederland. Het totaal aantal leden van de bond is nu 6000.           

Hoe werkt Badminton?

Het spel werkte als volgt: Er moest tegen een shuttle getrapt worden zodat de shuttle zolang mogelijk in de lucht zou blijven. Tegenwoordig wordt het met vaak 2 spelers tegen elkaar, of met 4 spelers met in ieder team 2 spelers tegen elkaar gespeeld.         

Gebruikte websites bronnen:

www.badminton-zwolle.nl

www.BadmintonNederland.nl

www.janswestdijk.nl

www.chinawebsite.jimdo.com

www.bcclindenholt.nl

www.badmintonborger.nl